Recept på Lindas magiska semmelkladdkaka (8 bitar)
Du behöver:
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smör och låt svalna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tillsätt ägg och det smälta smöret.
Rör om ordentligt!
Häll smeten i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter
Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter
Ta ut och låt svala.
Ställ kakan i kylen innan servering.
Servera med vispad grädde
Recept för 20 stycken bollar
Du behöver:
Gör så här:
Blanda allt i en bunke.
Kör med elvisp till en smet
Låt stå i kylen i 10 minuter innan du rullar bollarna.
Rosta kokosflingor i medelvarm stekpanna, akta så de inte bränns.
Rulla bollar i valfri storlek (ta hjälp av två småskedar så går det lätt)
Rulla sedan i kokos.
Förvaras i kylskåp
RECEPT:
Du behöver:
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Häll smeten i en smord avlång form (ca 1,5 l )
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter
Låt svalna
Recept på gudomlig Snickerskaka
Lager 1
Du behöver:
Gör så här:
Mixa allt till en ledig massa
Tryck ut i en form som du klätt med plastfolie
Smeten ska vara 0,5-0,75 cm tjock
Ställ i frysen medans du gör lager 2
Lager 2
Du behöver:
Gör så här:
Mixa allt i en mixer
Bre sedan ut ovanpå lager 1
Ställ kakan i frysen igen och gör lager tre
Lager 3
Du behöver:
Gör så här:
Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, blanda ner resten.
Rör om till en kräm.
Detta ska inte koka, utan bara smälta ihop
Ta fram kakan ur frysen och bre på chokladlagret på kakan.
Ställ i frysen igen tills det stelnar.
Ta ut efter en timme och dela i bitar.
Ät och njut.
Recept och bild cred till Camilla Spång.