Lindas magiska semmelkladdkaka

Recept på Lindas magiska semmelkladdkaka (8 bitar)

 

Du behöver:

  • 125g smör
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 2,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smör och låt svalna

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

Tillsätt ägg och det smälta smöret. 

Rör om ordentligt!

Häll smeten i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter

Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter

Ta ut och låt svala. 

Ställ kakan i kylen innan servering.

 

Servera med vispad grädde

Lindas magiska chokladbollar

Recept för 20 stycken bollar

 

Du behöver:

  • 2,5 dl havregryn
  • 8 dadlar
  • 200 g ProPud Choklad
  • Några korn flingsalt
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här:

Blanda allt i en bunke. 

Kör med elvisp till en smet

Låt stå i kylen i 10 minuter innan du rullar bollarna.

Rosta kokosflingor i medelvarm stekpanna, akta så de inte bränns.

 

Rulla bollar i valfri storlek (ta hjälp av två småskedar så går det lätt)

Rulla sedan i kokos.

 

Förvaras i kylskåp

Lindas banankaka

RECEPT:

 

Du behöver:

  • 2,5 dl havregryn
  • 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kardemumma
  • 2 krm kanel
  • 1 dl hackade valnötter
  • 5 st hackade dadlar 
  • 2 mogna mosade bananer
  • 1,5 dl havre mjölk (Ikaffe fungerar)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Häll smeten i en smord avlång form (ca 1,5 l )

Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter

Låt svalna

Camillas snickerskaka

Recept på gudomlig Snickerskaka

 

Lager 1

 

Du behöver:

  •  1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl jordnötter
  • 12 färska och urkärnade dadlar
  • 2 msk vatten 
  • 1 krm vaniljpulver (ej att blanda ihop med vaniljsocker!)

Gör så här:

Mixa allt till en ledig massa

Tryck ut i en form som du klätt med plastfolie

Smeten ska vara 0,5-0,75 cm tjock

Ställ i frysen medans du gör lager 2

 

Lager 2

 

Du behöver:

  • 13 dadlar 
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 2 msk kokosolja
  • Lite salt

Gör så här:

Mixa allt i en mixer

Bre sedan ut ovanpå lager 1

Ställ kakan i frysen igen och gör lager tre

 

Lager 3

 

Du behöver:

  • 0,5-0,75 dl kokosolja
  • 3-4 msk kakao
  • 1 msk sötströ
  • 0,5-0,75 dl honung/agave. Eller bara sötströ

Gör så här: 

Smält kokosoljan försiktigt i en kastrull, blanda ner resten.

Rör om till en kräm.  

Detta ska inte koka, utan bara smälta ihop

 

Ta fram kakan ur frysen och bre på chokladlagret på kakan.

Ställ i frysen igen tills det stelnar.

 

Ta ut efter en timme och dela i bitar. 

 

Ät och njut. 

 

Recept och bild cred till Camilla Spång.